Mesleki Arama Motoru


Seçilmiş Sitelerde Arama


(100'e yakın site ve blogda arama yapar)

24 Nisan 2008 Perşembe

Soru Sorma Sanatı

Soru Sorma Sanatı
Soru sorma öğrenmenin en önemli öğesidir. İnsanoğlu soru sorabildiği ölçüde öğrenebilir. Sorduğumuz soru öğrenmenin de kalitesini belirler. Bazen sorulara hiç cevap alamayız veya aldığımız cevap tepki de olabilir. İnternette zekice soru sormak kısa sürede cevap almayı garantilediği gibi cevabın kalitesi ve öğrenme seviyesi üzerinde de rol oynar. Daha önce sorular sitesinde İnternette Etkili, Zekice, Doğru Düzgün Soru Sorma Sanatı başlıklı bir internet kitapçığı yayımlamıştık. Soru sorma sanatı blogu içinde yeniden topladığımız bu içerik özeti aşağıda verilmektedir.

Soru sorma sanatı (İnternette Etkili, Zekice, Doğru Düzgün Soru Sorma Sanatı)

14 Nisan 2008 Pazartesi

Ödüllü Teknik Resim Soruları

Ödüllü Teknik Resim Soruları
Daha önce sitemizde sorulan Teknik Resim Sorularına henüz tam olarak doğru cevap alamamış durumdayız. Bu yüzden bunu mini Ödüllü Teknik Resim Soruları haline getirmeye karar verdik.

Teknik Resim Soruları

adresindeki soruları doğru olarak çizen (AutoCAD, Cathia, Alibre veya herhangi bir bilgisayar destekli teknik resim yazılımı olabilir) veya parçanın nasıl imal edileceğini izah ederek kavradığını ispatlayan kişiye daha önce 25 YTLlik para ödülü verileceği açıklanmıştı. Bu ödülü 50 YTL'ye çıkardık. Ödül yine de küçük bir ödül ama olsun. Doğru cevabı drcetiner @ iiu.edu.my veya drcetiner @ gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Çok fazla email aldığımızdan başlığa 4 Teknik resim sorusunun cevabı diye yazmayı unutmayınız. Eğer birden fazla doğru cevap bulunursa ödül paylaştırılacaktır. Cevaplarınızı Mayıs ayı sonuna kadar gönderebilirsiniz.

Teknik Resimler tamamen kurallara uygundur. Herhangi bir yanlışlık yoktur. Bazı teknik resim soruları birden fazla cevaba sahip olabilir.

Dr. B. Gültekin Çetiner


Bugün yapılan 2008 SBS 6. Sınıflar Soru ve Cevaplarını Yukarıdan indirebilirsiniz.
Lütfen aşağıdaki anketi sedece bugün 2008 SBS Sınavına giren 6. sınıflar doldursun.