Mesleki Arama Motoru


Seçilmiş Sitelerde Arama


(100'e yakın site ve blogda arama yapar)

19 Haziran 2007 Salı

Neden Sorular ve Soru Bankası?

Neden Sorular ve Soru Bankası?
Her türlü sorular ve bu sorulardan oluşan Moodle üzerine kurulu Uzaktan Eğitim Sitemizde onbinlerce soruyu barındıran soru bankalarına üye sayımız 30,000'e yaklaşırken ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Özellikle OKS, ÖSS gibi büyük sınavların yapıldığı 2007 OKS ve 2007 ÖSS sınavları sırasında soru bankaları 3'er gün kapatılmak zorunda kaldı.

Büyük Sınavlar Sırasında Soru Bankalarımızda Yaşanan Trafik
Büyük sınavların olduğu günlerde yaşanan yoğun trafik nedeniyle Sitelerimizin kuruluş amacından uzaklaşmaya başladığımızı düşünmeye başladık. Bilindiği gibi 2007 OKS sınavı sırasında Sorular ve Soru Bankalarımız Bloglar ve yer yer Blogger altındaki bloglarımıza yöneltildi. Yönlendirdiğimiz soru bankalarında da ciddi problemler yaşandı.

2007 ÖSS Sınavından Çıkarılan Ders
2007 ÖSS sınavı sırasında da soru bankalarımız 2 saat içinde kilitlendi ve hemen kapatıldı. Hem de Birinci Sınıf Müşteri planında olmamıza ve 2 ayrı hesabımız olmasına rağmen. Neyseki OKS sınavında edindiğimiz tecrübeyle 2 saat içinde tüm Soru Bankalarını Uzaktan Eğitimcinin Günlüğüne yönlendirdik. Gelen onca trafiğe bana mısın demedi. Yani 1.sınıf hosting hizmetinden daha iyi bir hizmet alabildik. Bu yüzden tüm soru bankalarının statik kısımlarını yani daha önceki sınavlarda çıkmış soruları buraya Blogger hesabımıza koymaya karar verdik.

Peki Sorular ve Soru Bankaları Ne Olacak?
Oradaki hizmetleri farklı soru bankalarına yaymayı düşünüyoruz. Düşünülen ilk şey, başlangıçta ÖSS Soru Bankası, OKS Soru Bankası, KPSS Soru Bankası, YDS Soru Bankasının oluşturulması. Bu Soru Bankalarına bu adresten bağlantılar verilerek trafiğin yayılmasına çalışılacaktır. Yani hizmeti sürdürmeyi düşünüyoruz. Bağlantılarınızı sitelerimiz yerine buraya yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:



Bugün yapılan 2008 SBS 6. Sınıflar Soru ve Cevaplarını Yukarıdan indirebilirsiniz.
Lütfen aşağıdaki anketi sedece bugün 2008 SBS Sınavına giren 6. sınıflar doldursun.