Mesleki Arama Motoru


Seçilmiş Sitelerde Arama


(100'e yakın site ve blogda arama yapar)

29 Haziran 2008 Pazar

2008 KPSS/1 Sınavı

ÖSYM'nin kararına göre 2008 KPSS Soruları ve cevaplarının yayımlanma işlemi 29 Haziran'da diğer adaylar ilgili bölümlerdeki sınavlara girdikten sonra yapılacaktır. 2008 KPSS sınavı soruları ve cevapları (cevap anahtarları) Sınavlar bittikten sonra sitemizde yayımlanacaktır. Sorular sitesinin değerli okurlarına duyurulur.


2008 KPSS Sınavı Birinci Gün

2008 KPSS/1 Sınavı ilk Oturumu dün sabah ve öğleden sonra gerçekleştirildi. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30 itibariyle başladı. Sabah saatlerinde sınav yerlerine gelen adayların oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

KPSS ilk oturumu başladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde sınava girecek adaylar, sabah saatlerinde fakülteye geldi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen adaylardan bazıları sınava velileri ile bazılarınında eşleriyle geldiği görüldü. Adaylardan bazılarının rahat tavırları dikkat çekti. Sınav saatinin yaklaşmasıyla fakülte girişinde uzun kuyruklar oluşturan adaylar daha sonra arama noktalarından geçti.

Çocuklarını sınava getiren veliler ise bahçede çocuklarının sınavdan çıkmasını heyecanla bekledi. Sınava giren adaylardan bazıları heyecanlı olduklarını söylerken, bazı öğrenciler ise sınavda adayların rahat olmaları gerektiğini vurguladı.

KPSS, bugün ve Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılıyor. Sınava bu sabah 551 bin, öğleden sonra ise 253 bin, pazar sabah 118 bin, pazar öğleden sonra ise 70 bin aday katılacak.

2008 KPSS Sınavı İkinci Gün

Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ikinci bölümünün bugünkü ilk oturumu saat 9.30'da başladı.

KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılıyor. Sınav, bugün ve yarın sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştiriliyor.

Sınavın bu sabahki oturumuna 118 bin, öğleden sonra oturumuna ise 70 bin aday katılacak. Sınavın sabah oturumları saat 9.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da başlıyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında, ÖSS'deki gibi sınava giriş ve kimlik belgeleri, nüfus cüzdanları, bir fotoğrafları ile yumuşak uçlu kalem ve silgi bulundurmaları gerekiyor. Cep telefonu yanında olan adaylar sınav binalarına kesinlikle alınmıyor.

Sınavın bu sabahki oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe; öğleden sonraki oturumunda çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak. Sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi 3,5 saat olacak.

KPSS Sınavı sona erdi

KPSS/1 olarak da bilinen KPSS sınavı sona erdi. Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ikinci bölümünün iki oturumu bugün yapıldı. 2008-KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınavın 09.30'da başlayan ve 3.5 saat süren sabah oturumuna 118 bin aday, saat 14.30'da başlayan öğleden sonraki oturumuna ise 70 bin aday katıldı.

Adaylara ilk oturumda Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe, ikinci oturumda ise Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler'den sorular yöneltildi.

Sınavın saat 18.00'de sona ermesiyle, dün sabah başlayan KPSS dört oturum sonunda tamamlanmış oldu.

2008 KPSS Soruları Konusunda ÖSYM'ye eleştiri
2008 KPSS Sınavı yapıldıktan sonra adaylar boş yere 2008 KPSS Sorularını ve cevaplarını bekledi. Sınav saatlerce önce bitmesine rağmen KPSS Soruları ve Yanıtlarını vaktinde yayımlayamayan ÖSYM'ye tepkiler dinmek bilmedi. Saatlerce internette KPSS Soru ve cevapları arayan adaylar boş yere uğraştılar. Saat hemen hemen 22:00 olmasına rağmen ÖSYM yetkililerinden hala ses yoktu. Uzmanlar SBS sınavını hatırlattı. 6. Sınıflar ve 7. Sınıflar için SBS sınavını hem de ilk defa düzenleyen MEB, SBS sorularını adaylar sınava girdikten 2 saat sonra aynı günlerde yayımlamıştı.

İnternette 2008 KPSS Soruları ve Cevapları

ÖSYM'nin görevini gereğince yapmaması üzerine internette olmayan KPSS Sorularının avcılığı başladı. KPSS Sınavının 18:00'de bittiğinden habersiz bazı siteler saat 18:00'den önce hemen tıkla KPSS sorularını ve cevaplarını al demeleriyle adaylara gereksiz heyecanlar veya gülümsemeler yaşattılar. Google arama motorunun bir şekilde test edildiği bir sınav olan 2008 KPSS geride kaldı.

2008 KPSS Soruları Zordu
Sorular sitesinde 2008 KPSS Sorularına yönelik olarak konulan anketten gelen ilk izlenimler 2008 KPSS/1 sorularının zor olduğunu gösteriyor. Anlaşılan bu sene ÖSYM aldığı prensip kararıyla hazırlayacağı soruları zor yapmaya karar vermiş. Bunu geçtiğimiz günlerde yapılan 2008 ÖSS sınavında yaşadık. ÖSYM'nin 2008 ÖSS adaylarına yaşattığı travmayı öğrenmek için 2008 ÖSS Soruları bağlantısındaki yorumlara bakmanız yeterli (2008 ÖSS Soruları ve cevapları için Sorular sitesindeki 2008 ÖSS Soruları ve Cevapları bağlantısına bakınız).

2008 KPSS Soruları Türkiye'de İlk Defa Sorular Sitesinde (mi)
Yukarıda bahsedildiği üzere ÖSYM saatler geçmesine rağmen 2008 KPSS Sorularını resmi olarak yayımlamadı. Malezya'da bulunmamız nedeniyle daha fazla bekleyemeyeceğiz. Bilindiği üzere Malezya ile Türkiye arasında 5 saat fark var. Malezya'da şu anda sabah 06:00. ÖSYM'nin daha önceki standart klasörleme sistemine güvenerek 2008 KPSS Soruları linkini veriyoruz. Tahminlerimizde yanılmazsak biz uyurken siz KPSS sorularına buradan erişebiliyor olacaksınız. Bu durumda Sorular Sitesi 2008 KPSS Sorularını ilk defa duyuran site ünvanını alacak. Fakat ÖSYM'nin dosyalama sistemini değiştirme ihtimalini de lütfen göz önüne alınız. Diğer yazılarda verilen bağlantılarda bunu hesaba katınız. Tahminimiz soruların sabah erken saatlerde açılacağı. Bu ünvanı alıp alamayacağımız sabaha belli olacak. Hepinize iyi geceler.

2008 KPSS Soruları ve Cevapları açılmıştır.
Aşağıdan indirebilirsiniz.


2008 KPSS/1 Sınavı bağlantısından 2008 KPSS ile ilgili görüşlerinizi ve yorumlarınızı aktarabilirsiniz.

Dikkat:
ÖSYM Sitesindeki 2008 KPSS Soruları ve Cevaplarına buradan Ulaşabilirsiniz.
Trafik yogunlugundan sunucuya erişmede problem yaşadığınızda tekrar tekrar deneyiniz.

2008 KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI - LİSANS DÜZEYİ (KPSS/1)

Ön Kapak

Genel Yetenek Soruları

Genel Kültür Soruları

Arka Kapak

Genel Yetenek Cevap Anahtarı

Genel Kültür Cevap Anahtarı

Ön Kapak

Almanca Soruları

Almanca Cevap Anahtarı

Fransızca Soruları

Fransızca Cevap Anahtarı

İngilizce Soruları

İngilizce Cevap Anahtarı

Arka Kapak


Cumartesi Öğleden Sonra Oturumu

Ön Kapak

Eğitim Bilimleri Soruları

Arka Kapak

Eğitim Bilimleri Cevap Anahtarı


Pazar Sabah Oturumu

Ön Kapak

Hukuk Soruları

İktisat Soruları

İşletme Soruları

Maliye Soruları

Muhasebe Soruları

Arka Kapak

Cevap Anahtarı


Pazar Öğleden Sonra Oturumu

Ön Kapak

Çalışma Ekonomisi Soruları

Ekonometri Soruları

İstatistik Soruları

Kamu Yönetimi Soruları

Uluslararası İlişkiler Soruları

Arka Kapak

Cevap Anahtarı



14 yorum:

Adsız dedi ki...

ösym bu sene evlere şenlik sınav yaptı. O sorular neydi öyle? Özellikle eğitim bilimleri soruları.

Adsız dedi ki...

bu sorulardan sonra eğitim bilimlerinin kitabı yeni baştan yazılmalıdır.

Adsız dedi ki...

nerden bulmuşlar bu soruları, nerden icat etmişler, hangi eğitim bilimine göre sormuşlar?

Adsız dedi ki...

sorular nerde kazanamı düştü dalga mı geçiyorsunuz

Yeni Vizyon (New Vision) dedi ki...

Sorular henüz yayımlanmamıştır. Yayımlanır yayımlanmaz siteye yerleştirilecektir.

Adsız dedi ki...

böyle aptal bi sınav olamaz

Adsız dedi ki...

o tarih ve egitim sorularını
yazanlar cevaplasın da görelimmm

Adsız dedi ki...

böyle bir sınav olmaz ya ,o sorular neydi ,öyle....

Adsız dedi ki...

tabi soruları hazırlayanlar rarat rahat evlerinde uyudular biz orda o heycanı yasarken . bizi bu durumda bırakanların vicdanına bırakıyorum. madem verdikleri eğitimden emin değiller kapatsınlar tüm üniversitleri

Adsız dedi ki...

ayıptır ya emek var emek emeğe saygı duyun siz çözün bu soruları zor bi sınavdı bunu bu sene mağsuz böyle yaptılar allahlarından bulsunlar kendileri hiç öğrenci olmamış ayıp ayıp

Adsız dedi ki...

yuh ne bu be sınavmı soytarılıkmı bunlar düpe düz alay geçiyor ya çalıştığımız kitaplarla bu soruların ne alakası var bu soruları bu sene hacettepe hazırlamış bakalım kendi öğrencilerinden kaçı kazanacak zor bi sınav

Adsız dedi ki...

Bana göre de bu sene sorular diğer senelere göre biraz farklıydı. Özellikle sözel soruları cevaplandırmak için üzerinde biraz düşünmek gerekiyordu ve bu da zaman problemini ortaya çıkardı. Örneğin bundan önceki sınavlarda genel kültür sorularını yapmak sağlıklı bilgiye dayanıyordu ve sıkı çalışan bir kişi bir kaç saniyede cevaplayıp geçebiliyordu fakat bu sene gördük ki soruları cevaplandırabilmek için bilgi + yorum hatta daha da ileri gidiyorum bilgi + yorum + felsefe gerekiyor:) Öyle ki bazı tarih sorularını cevaplandırabilmek için İlber Ortaylı'yla beraber akademik kariyer yapmak gerekiyor. :)
Yine de unutmamalıyız ki standart sapmanın uygulandığı yarışma sınavlarında soruların zorluğu ya da kolaylığı çok önemli değildir. Örneğin atıyorum geçen sene 100 nete 85 puan gelirken bu sene 90 nete 85 puan gelecektir. Ne var ki bu sınavın en büyük handikapı çalışan ile çalışmayanı sağlıklı bir şekilde ayırt edemeyecek olmasıdır. Ne yazık ki bu sınavda başarılı olacak arkadaşlar; sınava sıkı hazırlananlar değil, felsefeye meraklı olup şansı yaver gidenler olacak :)

Adsız dedi ki...

insanların 4 yıllık emeklerini 2 saate sığdırmıya çalışan zihniyete ve bu sınav sorularını bu şekilde hazırlayan zihniyetlere yazıklar olsun

Adsız dedi ki...

sorular geçen seneki sorulara göre farklıydı ama zor değildi. benim 106 net genel kültür genel yetenek ten 98 nette eğitim bilimlerinden var. tarih soruları zor değildi. geçen seneki sorularla karşılaştırınca tarih geçen sene daha zordu.



Bugün yapılan 2008 SBS 6. Sınıflar Soru ve Cevaplarını Yukarıdan indirebilirsiniz.
Lütfen aşağıdaki anketi sedece bugün 2008 SBS Sınavına giren 6. sınıflar doldursun.