Mesleki Arama Motoru


Seçilmiş Sitelerde Arama


(100'e yakın site ve blogda arama yapar)

18 Temmuz 2008 Cuma

2008 KPSS Hakkında Şikayetler

2008 KPSS Sınavı yapıldı yapılmasına ama şikayetler bitmedi. Daha önce Sorular sitemizde yapılan anketlerin sonucuna bakıldığında görüleceği üzere 2008 KPSS hiçbirine benzemiyor. Sorular sitesi anketine göre 2008 KPSS sorularını sadece %13 aday kolay buldu. Eğitim Bilimlerindeki sınavlardaki ayırt edicilik kuralının 2008 KPSS'de işlemediğini daha önce belirtmiştik. Eğer bir sınavın sorularının hepsini zor ya da kolay yaparsanız ayırt ediciliği ortadan kaldırırsınız demiştik.
Aşağıda basında bugün gündeme düşen haberler de sitemizi doğrular nitelikte. Buyrunuz.
Bu yıl KPSS'ye giren 380 bin kişi ÖSYM'ye verdikleri dilekçede, soruların zor olduğu ve sürenin yetmediği belirtti. Bağımsız kurul şikayetleri haklı buldu.

Sınava giren memur adayları sürenin yetmediğini belirterek itiraz etti. Toplanan kurul itirazları haklı buldu. Bazı adaylar mahkemeye başvurabilir. Bağımsız kurul şikayetleri haklı buldu, rapor hazırlıyor.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tartışmaları ve sınava giren adayların itirazlarıyla Türkiye'nin gündemine oturdu. 28-29 Haziran tarihlerinde yapılan sınava 250 bini öğretmen adayı olmak üzere yaklaşık 380 bin kişi katılmıştı. Fakat adaylar soruların zorluğundan ve süre yetersizliğinden yakındı.
Bağımsız uzmanlar, bu şikayetleri inceledi ve KPSS Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Bu toplantıda genel yetenek ve genel kültür sorularının zorluk derecesi değerlendirildi ve 120 soru için ayrılan zamanın yetersiz olduğu vurgulandı.

Toplantından memur adaylarının mağdur olduğu ve mahkeme haklarının doğacağı sonucu çıktı.
KPSS Soruları bilindiği gibi sitemizde yayımlanmaktadır. Aşağıdaki linklerden ilgili KPSS Sorularına ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:



Bugün yapılan 2008 SBS 6. Sınıflar Soru ve Cevaplarını Yukarıdan indirebilirsiniz.
Lütfen aşağıdaki anketi sedece bugün 2008 SBS Sınavına giren 6. sınıflar doldursun.