Mesleki Arama Motoru


Seçilmiş Sitelerde Arama


(100'e yakın site ve blogda arama yapar)

30 Mayıs 2008 Cuma

Elektrik Ampülleri

Elektrik Ampülleri
Bir odada bulunuyorsunuz. Bu odada 3 tane elektrik lambası anahtarı var. Bitişikteki odada ise masanın üstünde bu elektrik anahtarlarına bağlı 3 adet elektrik lambası (abajur diyelim) ve bunlara takılı elektrik ampülleri var. Her bir anahtar bir elektrik lambasına bağlı. Şu anda hepsi kapalı durumda. Dediğimiz gibi her bir elektrik anahtarı bir lambayı açıp kapatıyor. Bulunduğunuz odadan yandaki lambaların olduğu odada neler olduğunu görmeniz imkansız.

Soru: Eğer lambaların olduğu odaya yalnız 1 kez girme hakkınız varsa hangi anahtarın hangi lambaya bağlı olduğunu nasıl bulursunuz? Yani hangi anahtar hangi anahtarı açıp kapamaktadır. Unutmayın odaya yalnızca bir defa girebilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşımı odaya gönderirim. Sonrasi kolay.

Adsız dedi ki...

önce düğmeyi 3dk yakarım sonra kapatırım diğer düğmeyi açık bırakırım ve odaya girerim sıcak olan ampul ilk yaktığim açık olan ikinci soğuk olan yakmadığımdır

Adsız dedi ki...

3 lamba var ama yaa.

Adsız dedi ki...

Tamam iste

1. dugmeyi 3dk yakarim sonra kapatirim

2. dugmeyi acarim ve yan odaya giderim

Yanan lamba 2. dugme
Sonuk ve sicak olan 1. dugme
Sonuk ve soguk olan 3. dugme

Adsız dedi ki...

önce düğmeyi 3dakika yakarım hangisi sıcaksa o ilkidir

Adsız dedi ki...

Üç anahtardan birini açar bir süre beklerim sonra kalan anahtarlardan birini daha yakar fazla belmeden kapatırım,odaya gireriz.en sıcak olan lamba 1. olarak açıp kapattığım anahtarın lambasıdır.ılık olan 2. anahtarın.soguk olan lamba ise açıp kapatmadığım anahtarın lambasıdır.



Bugün yapılan 2008 SBS 6. Sınıflar Soru ve Cevaplarını Yukarıdan indirebilirsiniz.
Lütfen aşağıdaki anketi sedece bugün 2008 SBS Sınavına giren 6. sınıflar doldursun.