Mesleki Arama Motoru


Seçilmiş Sitelerde Arama


(100'e yakın site ve blogda arama yapar)

6 Temmuz 2008 Pazar

Dedektif

Hedefiniz dedektif olmak mı? Haydi bakalım buyrun Zeka soruları içindeki en zor zeka sorusu na. Dedektiflik gücünüzü gösterip bu olayı çözün. Olay Hürriyet Gazetesindeki manşet haberlerden alınma.



Resmin tümü için buraya tıklayınız.

Soru:
Yukarıdaki olayda tek görgü tanığı baba Ali Martin olduğuna göre sizce Hürriyet gazetesi olaylar zincirini nasıl çözdü?

Not: Hürriyet Gazetesinde Zeka Oyunları veya Akıl Oyunları köşesi yazarı Emrehan Halıcı'dan da yardım alabilirsiniz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

dedektif olmayı bnde cok istiyorum bu yuzden arastırma konularının uzerındede cok duruyorum ve kapasitemin bellı bır sevıyede oldgunu da bılıyorum bunun ıcın ılerde dedktif olmayı hedefliyorum ...bu arada ben simge:)))))))

Adsız dedi ki...

valla eksik bilgiden dolayı ancak yorum yapabilirim. hayatta kalan tek baba olduğuna göre önemli bir görgü tanığı olması dışında aynı zamanda şüphelidir de bu yüzden babanın servisten eve dönüş zamanı ve ölümlerin saati önemli. babanın servis şöförü olmasından dolayı servisteki kişilerin ifadesi alınır. tabii işiyle evi arasındaki mesafede önemli . silahların duruşu ne kadar mesafeden ateş edildiği ölen insanların yere düşüş şekilleri bunların hepsi gözden geçirilmeli. tabii bu arada ev başka giren varmı vs vs.. bu bilgilerle bu iş çözülmez:) ayrıntı gerek

Adsız dedi ki...

cinayeti işleyen şahışın otopsi ile birlikte son yediği yiyecek öğrenilir.Böylece kahvaltı yaptığı anlaşılır.cinnet geçiren şahış vucuduna zararlar verır ( ÖRN : elini duvara vurarak ellerde morarma vb. ) Barut testi ile birlikte ateş eden şahıs belli olur.Ayrıca şahıs kendını kafasından vurarak ıntıhar edıyor.annesı ve kardesının kafasından vurulldugundan bahsedılmıyor.intihar eden cınnet gecıren bır sahıs kendını kesın ölüme götüren yolu seçer.



Bugün yapılan 2008 SBS 6. Sınıflar Soru ve Cevaplarını Yukarıdan indirebilirsiniz.
Lütfen aşağıdaki anketi sedece bugün 2008 SBS Sınavına giren 6. sınıflar doldursun.